Vikend pun dešavanja u Alternativnom domu kulture

Vikend pun dešavanja u Alternativnom domu kulture
13. Jula 2020. Nema komentara Novosti CZD Naša zajednica

Predstojećeg vikenda, od 17. do 19. jula, Alternativni dom kulture biće domaćin tri različita događaja.

Svakog petka od 19 sati na rasporedu su projekcije dokumentarnih filmova, a 17. jula biće prikazan odličan dokumentarac “Svakodnevna pobuna” koji nudi najbogatiji pregled modernog građanskog neposluha do sad zabilježen na filmu.

Redatelji filma su proputovali pola svijeta kako bi donijeli najbolje primjere aktualnih nenasilnih prosvjeda i zaronili u njihove metode, dvojbe i (ne)uspjehe. Od ukrajinskog Femena, srpskog Otpora, američkog Occupy, španjolskih Indignadosa, britanskih Everything Is OK sve do Arapskog proljeća i Zelene revolucije u Iranu.

Trailer filma

Dan kasnije, u subotu, od 19 sati Ajla Pilipović će otvoriti svoju prvu samostalnu izložbu likovih radova.

Ajla Pilipović je rođena 1999. u Velikoj Kladuši. Završila je Gimnaziju Velika Kladuša i trenutno studira na Naučno-tehničkom fakultetu u Ljubljani. Slikanjem se bavi od djetinjstva, a svoje radove je izlagala na više kolektivnih izložbi.

Izložba će biti postavljena u Alternativnom domu kulture do 24. jula.

U nedjelju, 19. jula, takođe u 19 sati održaće se javna tribina “Šta dalje?” u kojoj će svoja iskustva podijeliti sadašnji i bivši studenti domaćih i stranih fakulteta, te na taj način pružiti mogućnost onima koji ove godine postaju studenti da iz prve ruke dobiju odgovore na pitanja koja ih muče ili jednostavno saznaju više informacija o upisu na fakultet, studiranju i drugim temama koje ih zanimaju.

Više informacija o događajima u #adkVK dostupno je na stranici ADKalendar.

Aktivnosti su dio projekta Alternativni dom kulture koji se sprovodi u okviru BHRI programa (Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative).

Oznake

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *